NEWFOOD
Pharmatica
Amandin
Amarello
Amylon
Balviten
Bezgluten
Bezmiesny Mięs..
Bio Planet
Bio Vegan
Celiko
Cocoa
Dary Natury
Denverfood
dnabio
Ecolicious
EKOGRAM
Fabiańscy
Grano
Incola
INNA BAJKA
Le Veneziane
Magros
Margita
Natumi
Natural Polska
Neobio
NOVA KOSMETYKI
Nutree LAB
Nutura
Olvita
Pięć Przemian
Polsoja
Primavika
Salve Natura
Sante
Schar
Schlagfix
Seitan Threat
Sojade
STARCK’S FOOD..
Sunfood
Targroch
Tercetto
Torras
Verys
Violife
Vitaquel
Vivani
Vivio
Vivo
Wege Siostry
Zakwasownia
PRZEPIS NA CHLEB, BUŁKI I BAGIETKI:
500 g mieszanki, 550 ml letniej wody, 25 g świeżych drożdży, 15 g oleju, 10 g soli.
Do miski wsypać mieszankę i sól; w osobnym naczyniu wymieszać wodę, drożdże, olej i dodać do mieszanki. Składniki wyrabiać powoli aż do uzyskania jednolitej masy, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i przykryć ściereczką. Pozostawić na ok. 35 min aż ciasto wyrośnie i podwoi swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 230 stopni, wyrośnięte ciasto zrosić wodą i włożyć do piekarnika, piec ok. 40 min. Po upieczeniu wyjąć z formy i ostudzić.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęskrobia ryżowa, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka jaglana, mąka z tapioki, zakwas ryżowy, błonnik grochowy, błonnik jabłkowy, błonnik bambusowy, babka płesznik, błonnik owsiany bezglutenowy.
Najlepiej spożyć przed: data umieszczona z tyłu opakowania.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej.
Zawartość jednego opakowania: 500 g mieszanki.
Wartość energetyczna w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 1301 kJ / 310,9 kcal |
Tłuszcze | 0,65 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,17 g |
Węglowodany | 62,24 g |
Cukry | 0,82 g |
Białko | 3,64 g |
Błonnik | 21,05 g |